dimecres, 27 de maig del 2009

Conferència de la mestra Anna Pérez, sobre l'ús dels blocs a l'escola


1. Comença la conferencia a càrrec de l’Anna Pérez, que primerament explica els neologismes, post (noticia a un blog), catosfera...

2. Presentació de la web 1.0 i 2.0. En aquesta darrera qualsevol pot pujar informació (intel·ligència col·lectiva). Ex: gmail, google maps, potcasting, blogger, youtube, picassa, fotolog... Tot això són eines que ens permeten crear i compartir.

També trobem buscadors de recursos web 2.0.

3. Coses que hem de tenir present en l’àmbit educatiu:
- Internet diferent a la de fa 10 anys.

- No hi ha internet només de text, sinó multimèdia i audiovisual.

- Hem passat de ser tan sols receptors a ser capaços de crear continguts.

Ella Va començar amb el blog per ordenar recursos personals per utilitzar a l’aula, però la gent ho llegia i li comentava dient que provés altres recursos millors... i amb això pot estar connectada amb altre gent.

ELS BLOGS NO CREAN INDIVIDUALITAT.

No eduquem als nens per la societat en que els hi toca viure. Ensenyar a utilitzar els recursos web, mòbils... amb responsabilitat.

Els professors han de saber formular les preguntes o activitats perquè els alumnes treballin amb aquella informació i no copiïn i enganxin. Es a dir tenir en compte l’entorn dels alumnes. L’alumne com a centre, que elabori la informació.

Les eines de comunicació com els blogs, acaben sent aprenentatge col·lectiu ja que escrivim per ser llegits.

4. Per últim acaba la conferencia amb la presentació de diversos blogs i wiqui compartits.


Trobo que l’Anna té molta raó, de fet jo vaig treballar el meu treball de recerca sobre una de les coses que ella a comentat, com és, educar als nens per que facin un ús responsable de les TIC, en concret dels blogs personals.

Tots aquest recursos esmentats per ella, són molt útils a l’educació si s’empren de la forma correcta, i poden ser molt enriquidors tant per els que escriuen com per els que llegeixen i fan comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada