dimecres, 27 de maig del 2009

Un 70% de professors utilitza la tecnologia a les seves classes

Dimarts 26 de maig de 2009 sortia aquesta noticia a l’ ADN:

La incorporació de les noves tecnologies (TIC) a l'educació està en el debat social i l'agenda política. Ho va assolir el president José Luis Rodríguez Zapatero al prometre ordinadors per a tots els escolars, projecte que es complirà "en els temps anunciats", segons va dir el ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ahir.

Un 70 % dels professors ja recorren a les TIC, però no n'hi ha prou amb incorporar la tecnologia, com mostra un estudi dels professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) Carles Sigalés i Josep M. Mominó, presentat ahir a Madrid.

Els resultats de l'enquesta a 18.000 alumnes, professors i directors revelen que usen més l'ordinador que la mitjana de la població i que les aules estan més connectades que les empreses. No obstant això, no es reconeix el valor pedagògic de les TIC. La maig-rigui-les considera prescindibles i no creuen que puguin influir en els resultats acadèmics. No estan presents en el currículum ni en els plans de formació inicial.

Tecnologia, però amb cap

Estem prop de la UE en alumnes per ordinador (7,58) i un 33% d'ells ho usa almenys una vegada a la setmana. Gairebé en la meitat dels centres les TIC estan integrades en totes les assignatures, però dos terços no tenen un pla per a elles. L'ús de les TIC sol limitar-se a la recerca d'informació o al recolzo en l'exposició oral. La col·laboració entre centres o la publicació de treballs no tenen punts adeptes.

"Cal considerar als alumnes com generadors de coneixements", va esgrimir la rectora de la UOC, Inma Tubella. El ministre Ángel Gabilondo va acabar adaptant a Kant: "Els professors sense TIC són buits i les TIC sense professors, cegues".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada