divendres, 6 de maig del 2011

DIDACTICOLITE

En aquesta entrada vull presentar una web que m'han ensenyat: Didacticolite

Qui són?

"Som mestres i professors i professores d’universitat que creiem que les imatges representen una nova manera de llegir el món.

Mestres que volem innovar perquè l’escola ja no es troba en la mateixa societat que tenia fins ara i ha de respondre a noves demandes. Llegir i escriure, per exemple, són conceptes que van canviant de contingut significatiu a mesura que canvien les necessitats d’utilitzar-los en una societat que evoluciona ràpidament. Els continguts i els mètodes d’aprenentatge també han de canviar.

Proposem un projecte d’innovació a l’aula mitjançant la projecció d’imatges narratives. Es combina els efectes de les tècniques audiovisuals amb la interacció verbal entre iguals i/o amb l’adult. Es crea un fòrum d’opinions personals sobre cada obra que neix a l’aula i s’expandeix a l’escola, la família o el món. Creiem en el món actual de les imatges i de la comunicació per molts canals i creiem també en la comunicació interpersonal, en tot allò que podem aprendre els uns dels altres quan exposem el que pensem. El contingut de la pàgina combina el treball de llengua amb altres àrees del coneixement humà, incideix en el camp de l’educació de persones i ajuda a veure la lectura de la imatge com quelcom que cal incloure en la relació d’ensenyament/aprenentatge que produïm a les aules. També serem alumnes que participarem dels materials de la pàgina per aprendre i divertir-nos en una situació d’interacció a l’aula i virtual a la vegada."


A la web de Didacticolite podem trobar una guia ràpida, webs d'interès, experiències escolars, curs online...

Realment crec que és un bon recurs i recomano que hi entreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada