diumenge, 1 de maig del 2011

Merlí

Merlí és un catàleg de recursos educatius digitals desenvolupat pel Departament d'Educació amb l'objectiu de proporcionar a la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics.

Primerament trobem les opcions d'idioma, l'inici, ajuda i identificació. Seguidament tenim la l'opció de cerca, on podem posar la paraula clau, el nivell educatiu i l'àrea, però també podem anar directament a la catalogació dels catàlegs segons el nivell educatiu (infantil, primària, secundària i batxillerat).

Si seguim en la pàgina d'inici a la dreta trobem l'apartat de notícies i novetats entre les quals trobem:

1. Merlí comença a camina: on s'explica de que tracta aquesta web i els recursos que podem trobar.

2. El bloc de Merlí: informacions diverses que vagin sortint relacionades amb el propi cercador, però també amb el món dels repositoris i dels estàndards educatius.

3. La vostra col·laboració compta: on trobem el fòrum.

...

A la dreta trobem la classificació dels recursos més ben valorats i els recursos més comentats els darrers 30 dies.

A continuació, ja que estic estudiant magisteri infantil, triaré aquesta opció d'educació infantil per explorar. Aquí trobem una diferència i és que trobem les àrees del currículum.

1. Comunicació i llenguatges

2. Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres

3. Descoberta de l'entorn

En totes tres classificacions trobem diverses activitats i si fem clic sobre alguna d'elles trobem el seu títol, una petita explicació sobre que tracta amb l'enllaç a la pàgina de l'activitat a xtec.cat on es pot trobar més informació sobre ella i veure el Pdf de l'activitat o edu3.cat..., la descripció temàtica i la educativa, l'àmbit, l'idioma, recurs i per últim la llicència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada